Segueix-nos a les xarxes socials:

La referència a "nació" de González irrita els barons del PSOE

Només el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aplaudeix la rectificació de Felipe González

La referència a "nació" de González irrita els barons del PSOESergio Barrenechea/efe

Les declaracions de l'expresident Felipe González a La Vanguardia a favor d'una reforma constitucional que reconegui Catalunya com a nació van suscitar ahir més crítiques que adhesions entre els barons socialistes que van acudir al Comitè Federal del PSOE, 22 dies abans de les eleccions catalanes. Només el primer secretari i candidat del PSC, Miquel Iceta, va celebrar les seves paraules, després de recordar que és l'opció que ell ha recolzat sempre.

"Jo ho he defensat sempre i m'alegro una vegada més de coincidir amb ell", va dir Iceta, que ahir va rebre el suport exprés i calorós del secretari general, Pedro Sánchez, i de la resta de dirigents del partit amb vista al 27-S, a més de la confirmació que la presidenta andalusa, Susana Díaz, farà campanya amb ell a Catalunya.

Excepte Iceta, la resta de dirigents territorials o es van mostrar contraris al reconeixement de nació o van sostenir que no és el moment adequat per obrir aquest debat.

És el cas del secretari d'Organització del PSOE-A, Juan Cornejo, que va fixar la posició andalusa en absència de Susana Díaz, de baixa per maternitat. Cornejo va sostenir que "no és prioritari" en aquest moment abordar si Catalunya ha de considerar-se o no una nació en la reforma constitucional.

També la secretària de Relacions Internacionals del PSOE, la catalana Carme Chacón, va opinar que "no cal caure en nominalismes en un moment com aquest". Altres dirigents com el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, van dir que Espanya és una nació en la qual hi caben moltes sensibilitats.

Prem per veure més contingut per a tu