Segueix-nos a les xarxes socials:

El sud de França concentra mig centenar d'islamistes que estan radicalitzats

Les forces de seguretat franceses controlen al sud de França 50 persones en procés de radicalització, entre els quals hi ha potencials gihadistes. A alguns, la policia els ha detingut o bé ja es troben a la presó. Les forces de l'ordre estrenyen el cercle al voltant dels individus, inclosos al llistat, que cada cop s'apropen més a l'islamisme radical. Els atemptats de París i l'estat d'urgència que viu França, al territori s'ha traduït en 17 entrades i escorcolls -la majoria, a Perpinyà- i un arrest domiciliari. A la frontera han extremat els controls, que s'han multiplicat per sis i una setmana han aturat 3.275 conductors i han empresonat 23 delinqüents.

França està en estat d'emergència arran dels atemptats de París i la prefectura dels Pirineus Orientals ha demanat reforços policials d'altres departaments i també que es mobilitzin reservistes de l'exèrcit per fer front a l'amenaça gihadista.

La prefecta, Josiane Chevalier, ja ha fet ús dels poders que li ha atorgat l'estat per ordenar 17 entrades i escorcolls a domicilis, fonamentalment a la ciutat de Perpinyà. Una d'aquestes ha acabat en un arrest domiciliari.

Prem per veure més contingut per a tu