Finalment, Mirella Cortès, número 6 a la llista d'ERC al Congrés per Barcelona, no ha entrat a la cambra espanyola. Hi ha quedat tan sols a un passet, ja que en aquesta província els republicans van obtenir cinc diputats.

Ahir, la seva decepció per no poder ser congressista la va compensar l'alegria pels bons resultats aconseguits per Esquerra. Va posar com a exemple que "a Sallent hem passat de tenir-ne 377 a tenir-ne 814. Hem duplicat i més". Quant als resultats generals, també ho celebrava "perquè de tenir tres diputats a tenir-ne nou...". Reconeixia que entrar a Barcelona "és on costa més. És l'àrea política on els vots costen més", i assegurava que el fet d'assolir-ho o no "sempre m'ho he mirat amb distància. Quan em deien 'ja tens les maletes fetes?', que ha estat la frase que més he escoltat aquests dies pel carrer, responia que jo les maletes no les tenia fetes perquè sempre he dit que hem de ser molt prudents. Durant tota la campanya sempre vaig dir el mateix: siguem prudents i ja ho veurem. Si surt i puc anar a Madrid, em fa molta il·lusió, però, si no, continuaré treballant aquí com sempre pel partit".

Podem assalta feus socialistes

Els resultats al Bages deixen un guanyador clar, Democràcia i Llibertat, però alhora un panorama d'enorme igualtat entre la tripleta que formen els convergents, ERC i En Comú Podem. Que DiL és la força victoriosa en el conjunt de la comarca té un doble suport. No només és la llista que ha sumat més vots, 19.788, sinó que a més és la que, municipi per municipi, s'ha imposat en un nombre més elevat. Gairebé la meitat (14 en total) dels 30 que actualment té la comarca. Hi ha un cas curiós, el de Fonollosa, en què convergents i republicans han empatat a 204 vots. Però entre Democràcia i Llibertat i ERC hi ha menys d'un miler de vots de diferència, i menys de 1.500 entre els republicans i En Comú Podem. Aquesta formació, tot i ser tercera força en vots, és qui fa el gran salt també al Bages. Ha aconseguit guanyar fins i tot en més poblacions que Esquerra (8, per 6 dels republicans, que en té 7 si comptem l'empat a Fonollosa). El seu assalt té sobretot com a víctima el PSC, ja que s'ha imposat en feus socialistes -autonòmiques o municipals- com el Pont, Castellgalí o Sant Joan. El PSC només es queda Súria.