Segueix-nos a les xarxes socials:

El Síndic investigarà els abusos sexuals a nou àvies d'un geriàtric d'Arenys

El Govern afirma que "estudia fórmules" per potenciar la protecció dels ancians

El Síndic de Greuges de Catalunya considera "molt greus i una vulneració flagrant de drets" les agressions patides per nou ancianes en mans d'un zelador del geriàtric on vivien a Arenys de Mar, per les quals s'ha obert una actuació d'ofici.

Davant els presumptes maltractaments comesos a la residència privada d'Arenys de Mar, el Síndic ha sol·licitat als departaments de Benestar Social i Família i d'Interior la informació sobre aquests fets, i pròximament també la demanarà al departament de Salut, segons informa l'oficina del Síndic en un comunicat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia de Sant Esteve un zelador eventual d'un geriàtric d'Arenys de Mar acusat d'agredir i violar nou ancianes del centre.

Cinc de les dones van haver de ser traslladades a l'hospital i les altres quatre a un centre d'atenció primària, a causa de les ferides que presentaven. La residència on han succeït aquests fets és un centre privat concertat amb la Generalitat i té 103 places en modalitat de residència assistida i 30 més de centre de dia.

El presumpte agressor, de 30 anys i nacionalitat espanyola, no té antecedents i va ser detingut el 26 de desembre, segons fonts policials. Posteriorment, va passar a disposició del jutjat d'Arenys de Mar, que va decretar el seu ingrés en presó preventiva comunicada i sense fiança pels delictes de lesions i contra la llibertat sexual.

Per la seva part, el Govern de la Generalitat "estudia fórmules" que permetin augmentar la protecció dels ancians que viuen en residències a fi de prevenir successos com aquest. "Condemnem de forma enèrgica" els presumptes fets succeïts al geriàtric d'Arenys de Mar, va assenyalar abans d'afegir que "la nostra societat és molt sensible" a fets com aquest.

Prem per veure més contingut per a tu