El petit Jordi, el nen de tres anys desaparegut dijous a la tarda a Camós (Pla de l'Estany), va ser trobat sa i estalvi ahir al migdia, malgrat estar sol al ras tota la nit, a 1,5 quilòmetres de distància de Can Serrallonga, la casa rural on la seva família tenia previst celebrar la nit de Cap d'Any.

Passats 2/4 de 2 del migdia, un home i el seu fill, que no participaven en el dispositiu de recerca que es va organitzar i en el qual hi havia més de 500 persones, el van trobar al costat de la font de Mas Ventós i es van posar en contacte amb els Bombers de la Generalitat per notificar la seva localització en aquesta zona boscosa.

El nen, segons va explicar el conseller d'Interior, Jordi Jané, estava "bé de salut", encara que tenia una mica de fred, després de passar una vintena d'hores sol, durant una nit en la qual les temperatures van ser inferiors als deu graus. Efectius dels Bombers, després de donar-li sucs i protegir-lo amb una manta tèrmica, van traslladar el menor fins a Can Serrallonga, on eren els seus pares, que el van identificar i van poder celebrar la retrobada. També efec-tius del Sistema d'Emergències Mèdiques li van fer el primer reconeixement mèdic.

Jané, en declaracions als periodistes, va mostrar la seva satisfacció pel "final feliç" d'aquesta història i va destacar que el Jordi és un "nen fort" que dijous a la tarda es va desorientar i que va acabar caminant més d'un quilòmetre en direcció contrària a la casa rural fins a arribar a la font de Mas Ventós. El conseller va voler, a més, agrair a totes les persones que es van unir al dispositiu que es va organitzar dijous a la tarda per trobar el petit.

La família de Jordi, originària de Sant Feliu de Guíxols, havia arribat cap a les cinc de la tarda de dijous a la casa rural de Can Serrallonga, a la comarca del Pla de l'Estany, amb uns amics per celebrar l'última nit de l'any i va trobar a faltar el nen mentre descarregaven el cotxe. En alertar de la seva desaparició, es va organitzar un dispositiu, comandat pels Bombers de la Generalitat, en el qual van treballar 23 dotacions terrestres i un helicòpter, a la vegada que es van formar una quinzena d'equips d'entre deu i quinze persones cadascun d'ells, coordinats per un bomber. Els equips es van repartir al voltant de la finca, ubicada als afores del petit poble de Camós, i van pentinar tota la vegetació. Els submarinistes dels Bombers també es van submergir en una bassa d'uns 1.600 metres quadrats de superfície pròxima a la casa rural.

Els implicats en l'operatiu, entre els quals també hi havia els Mossos d'Esquadra, van buscar a l'interior de totes les construccions de què consta el recinte rural i es van escampar per les pistes forestals que envolten la casa.

A les tasques de recerca hi van participar membres de la unitat de muntanya del Grup d'Actuacions Especials, equips de gossos de la unitat de Girona del Grup Caní de Recerca, voluntaris de Protecció Civil de Banyoles i veïns i familiars del nen.