Segueix-nos a les xarxes socials:

L'oposició siriana a Riad decideix afegir-se a les converses de pau

Rússia considera constructiva la primera jornada de les negociacions a Ginebra

L'oposició siriana a Riad decideix afegir-se a les converses de pauefe

La Comissió Suprema per a les Negociacions (CSN) de l'oposició siriana va decidir ahir participar en les converses de pau que van començar ahir mateix entre l'ONU i el règim sirià a Ginebra, després d'obtenir garanties sobre les seves demandes.

Segons un comunicat, la CSN va aconseguir garanties internacionals que es va a aixecar el bloqueig a les ciutats assetjades, subministrar ajuda humanitària, cessar els bombardejos i alliberar els detinguts. El portaveu d'aquesta comissió negociadora, Salem Muslit, va dir a la televisió saudita Al Arabiya que van rebre garanties de "Aràbia Saudita, Estats Units i la resta de països amics de Síria".

Després de dies de consultes, van decidir participar-hi per a comprovar "la seriositat", del règim de Damasc, i estudiar amb l'ONU l'aplicació dels compromisos internacionals, relacionats sobretot amb la situació humanitària.

D'altra banda, Rússia qualifica de "constructiva" la postura del règim de Baixar al-Assad en les negociacions de pau, on representants del Govern sirià havien de reunir-se amb el mediador de l'ONU, Staffan de Mistura. "El principal resultat de la jornada va ser l'arribada de la delegació governamental siriana i la seva reunió amb De Mistura", va dir Alexei Borodavkin, representant rus davant l'ONU a Ginebra.

Prem per veure més contingut per a tu