Segueix-nos a les xarxes socials:

Rajoy evita parlar de Soria després de la seva dimissió

El president del govern espanyol, en la primera aparició després de la caiguda del ministre, es va concentrar en educació i la gran coalició

Rajoy evita parlar de Soria després de la seva dimissióJavier Belver/efe

El president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, va evitar parlar ahir de José Manuel Soria en el seu primer acte públic després de la dimissió del ministre d'Indústria arran de fer-se pública la seva vinculació amb societats en paradisos fiscals. Només 24 hores després de la renúncia, Rajoy va obviar la polèmica i va reiterar la voluntat de governar amb una gran coalició entre el PP i el PSOE, amb la possibilitat que C's també s'hi sumi.

"L'única opció possible és la que nosaltres plantegem", va afirmar el líder popular en la convenció del PP sobre educació a Saragossa. De fet, Rajoy va carregar contra l'actitud "mendicant" de Pedro Sánchez per aconseguir un pacte d'esquerres a l'estat i li va recordar que aquesta opció "no té futur". "La fórmula de la gran coalició, la que va proposar el PP just després del 20-D, l'ha boicotejada el PSOE amb una actuació impecablement democràtica que consisteix a dir als 7.200.000 votants del PP que el seu sufragi no val per a res", va lamentar el president del govern espanyol en funcions.

"I la segona fórmula, aquesta amalgama de partits letal per als interessos dels espanyols, a pesar de l'actitud mendicant del senyor Sánchez, no sembla que tingui gaire futur. Per sort per a Espanya i a per als espanyols", va reblar Rajoy davant l'ovació dels assistents a la convenció popular.

El president espanyol en funcions també va aprofitar per atacar Sánchez, Rivera i Iglesias acusant-los de "no estudiar els temes" al Congrés i va posar d'exemple la seva última compareixença per explicar els detalls dels dos consells europeus sobre refugiats i la possible sortida del Regne Unit de la UE. "Tinguin la certesa absoluta que no sabia amb qui debatia. Els dirigents poden ser de la nova política, la vella política, però almenys haurien d'estudiar-se els temes, perquè això afecta el conjunt de la societat espanyola", va ironitzar Rajoy. "Quan es va al Congrés dels Diputats convé estudiar una mica, i quan s'arriba al govern no s'hi va a aprendre, sinó que s'hi arriba après", va disparar el president espanyol.

Els vicesecretaris del PP assistents a la convenció, Pablo Casado, Javier Maroto i Andrea Levy, tampoc van fer cap comentari sobre la renúncia de Soria.

Prem per veure més contingut per a tu