Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Barcelona vol construir 530 habitatges socials

La iniciativa actua contra l'emergència de col·lectius, com els joves, amb dificultats d'accedir a un sostre digne

L'Ajuntament de Barcelona vol construir 530 habitatges socialsarxiu/begoña fuentes

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per construir 530 habitatges dotacionals en set solars municipals distribuïts als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Martí i Sants-Montjuïc. Per fer-ho caldrà modificar el Pla General Metropolità. Es tracta d'una nova mesura emmarcada en la línia estratègica del govern municipal d'actuar contra l'emergència en l'àmbit de l'habitatge amb totes les eines disponibles.

Els nous habitatges es destinaran a satisfer els requeriments temporals de col·lectius específics, com ara els joves o la gent gran i altres col·lectius amb necessitats d'assistència o emancipació justificades. Els edificis que es construiran en aquests solars també hauran de reservar un espai per a equipament públic a les plantes baixes. A Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Martí i Sants-Montjuïc se'n preveuen edificar 486. Això a banda, se n'aprofitaran 44 d'un edifici del carrer d'Alt Forns, que quan es van construir va ser en qualitat de residència pública de gent gran, però que, a parer de l'Ajuntament, responen més pròpiament a una tipologia d'habitatge dotacional.

Pel que fa a la tria de solars, s'ha prioritzat la selecció dels que tenien una disponibilitat immediata, sense necessitat de gestió prèvia, enderrocs o cessaments d'activitats. Un altre dels criteris per escollir els emplaçaments ha estat la ubicació en entorns amb poc habitatge i molta demanda perquè contribueixin a la cohesió social de l'entorn.

L'activació d'aquests solars se suma a l'encàrrec fet fa quatre mesos de l'Ajuntament al Patronat Municipal de l'Habitatge d'iniciar els tràmits per impulsar promocions d'habitatge públic en diversos solars, en els quals es podran construir en els propers anys 1.145 habitatges.

Prem per veure més contingut per a tu