Segueix-nos a les xarxes socials:

Comín demana calma davant el cas de malformacions pel Zika

El conseller de Salut, Antoni Comín, va dir ahir que s'ha de donar "un missatge de realisme però de calma" davant del Zika, després que dijous al vespre es conegués el primer cas a Catalunya i l'Estat d'una dona embarassada d'un fetus amb malformacions derivades del virus. Tot i que la notícia va transcendir dijous, la dona, infectada pel virus del Zika i també per dengue, va saber el mes d'abril passat que el fetus presentava diverses malformacions, una d'elles microcefàlia, en la setmana vint d'embaràs, va indicar ahir el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix.

En declaracions als mitjans, el conseller Comín va remarcar que el risc de malformacions fetals es concentra "en aquelles dones que durant l'embaràs han viatjat a un país amb epidèmia". En aquest sentit, va recordar que el departament de Salut ja va engegar protocols de prevenció pel virus i ha reiterat que la principal recomanació és que les dones en estat de gestació o que es vulguin quedar embarassades no viatgin als països amb més presència del virus, sobretot a l'Amèrica del Sud i Central.

Entre d'altres mesures, el departament de Salut recomana usar preservatiu almenys sis mesos als homes que han viatjat a països afectats per aquest virus.

Prem per veure més contingut per a tu