Segueix-nos a les xarxes socials:

Farage, el polític del Brexit, plega en veure assolit el seu objectiu

Afirma, però, que vigilarà com un "falcó" la negociació per la sortida del Regne Unit de la UE

Farage, el polític del Brexit, plega en veure assolit el seu objectiuSEAN DEMPSEY/efe

L'euròfob i controvertit Nigel Farage, de 52 anys d'edat i defensor a ultrança de la sobirania britànica i de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, va presentar ahir la seva dimissió com a líder del Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP) en haver aconseguit que l'anhelat Brexit fos una realitat.

"El meu objectiu en entrar en política era treure el Regne Unit de la Unió Europea. És pel que vam votar en el referèndum de fa dues setmanes, i ara sento que he fet la meva aportació", va afirmar Farage en una sorprenent declaració davant la premsa a Londres.

Això no obstant, va avisar que vigilarà de prop, com un "falcó", la negociació pel trencament del Regne Unit amb la Unió Europea i que, alhora, donarà suport als "moviments" que emergeixen en altres països comunitaris a favor de "la independència" de la Unió Europea.

Farage, exmilitant del Partit Conservador i eurodiputat pel UKIP des de l'any 1999, feia anys que somiava en el Brexit, l'objectiu que es va marcar quan va decidir en la dècada dels anys noranta deixar el seu lloc de treball a la City de Londres (centre financer) per baixar a l'arena política.

"Durant la campanya per al referèndum, havia dit que volia recuperar el meu país. El que estic dient avui és que vull recuperar la meva vida i començo ara mateix", va afegir el polític, que va admetre que el seu camí ha estat difícil però molt "divertit".

"La victòria de la campanya per la retirada (de la UE) en el referèndum vol dir que la meva ambició política ha estat aconseguida. Vaig entrar en aquesta lluita des del món empresarial perquè volia que anéssim a una nació que es governés sola", va subratllar.

El UKIP, que té un sol diputat a la Cambra dels Comuns, Douglas Carswell, haurà de triar un nou líder, si bé hi ha experts que assenyalen que el futur de la formació pot ser incert perquè ja ha complert l'objectiu de la seva existència, que era aconseguir que el Regne Unit sortís del club comunitari. Carswell es va limitar ahir a dir des del seu perfil de Twitter que Farage ha "exercit la seva labor" en el referèndum.

Farage creu que en aquests moments el futur del UKIP és positiu davant les crisis en els principals partits (conservador i laborista). Els tories (conservadors) han de triar el susbstitut del primer ministre britànic, David Cameron, que després de la victòria del Brexit en el referèndum del 24 de juny passat va anunciar la seva intenció de presentar la dimissió; de la seva banda, el líder laborista Jeremy Corbyn està rebent pressions perquè renunciï al càrrec pel seu tebi suport a la permanència en la Unió Europea durant la campanya per al plebiscit. Ara, però, Nigel Farage demana que s'aclareixin els termes de la sortida britànica de la Unió Europea.

Prem per veure més contingut per a tu