El diputat d'ERC, Roger Torrent, ha lamentat que "per enèsima vegada" el Tribunal Constitucional vulgui "passar per sobre la sobirania" de Catalunya en abordar el recurs del PP contra la prohibició dels toros a Catalunya. I per fer-ho amb un esborrany de sentència que posa sobre la taula que la cambra catalana es va extralimitar el 2010, segons ha avançat 'La Vanguardia'. "Tornem a denunciar aquesta voluntat política, la politització del TC", s'ha queixat el diputat republicà. En aquest sentit Torrent ha afegit que ERC és contrària al maltractament animal i defensora dels drets dels animals: de fet, considera que les curses de braus no són "acceptables ni pròpies del segle XXI" i ha assegurat que mantindran en aquest sentit la seva posició política a les institucions.

De fet, Torrent ha recordat que es mantindran en aquesta línia perquè la prohibició de l'any 2010 arrenca amb una ILP i va rebre els suport d'una majoria àmplia de diputats del Parlament. Un suport que es va ampliar amb l'aval d'una cinquantena de municipis. "El TC torna a passar per sobre de la sobirania del Parlament i de la voluntat popular", s'ha queixat Torrent.

Segons ha avançat 'La Vanguardia', el ple de TC aborda aquesta setmana el recurs del TC contra lala prohibició dels toros a Catalunya. L'alt tribunal té sobre la taula un esborrany de sentència que plantejaria que la cambra catalana es va extralimitar amb la prohibició de les corrides de toros perquè es va excedir en les seves competències. El PP va presentar un recurs contra la decisió del Parlament amb l'argument que la prohibició "envaeix competències estatals" i "restringeix drets i llibertats dels ciutadans".