El Suprem ha valorat en 10.000 euros la "pena de banqueta" que ha tingut un pare que va ser acusat d'abusos sexuals als seus dos fills menors i va ingressar a la presó preventiva, perquè finalment tot es va arxivar per falta de proves.

Els menors, de 3 i 6 anys, "presentaven, amb si mateixos i amb els seus companys a l'escola, uns comportaments sexuals explícits totalment impropis de la seva edat, que, d'inici, van ser detectats per les autoritats escolars", relata la sentència de la sala contenciós administratiu del Suprem. Els mateixos nens van arribar a relatar jocs amb el seu pare relacionats amb aquests comportaments, el que va conduir a una actuació policial, una denúncia davant el jutge i la presó preventiva de l'home (on va passar mesos). A més, la seva esposa i mare dels fills va exercir durant un quant temps d'acusació particular.

Els menors van ser explorats, primer, pels perits dels jutjats i van descriure, amb jocs, els comportaments sexuals dels quals eren objecte. En un examen posterior a càrrec dels psicòlegs dels jutjats es va concloure que només havien trobat indicis d'un possible joc exploratori entre menors. "El conjunt de les dades pericials no permet confirmar la sospita d'abús sexual" per part de cap adult, va concloure l'examen, que va apuntar que, en tot cas, s'havien produït "jocs exploratoris entre menors".

L'informe va ser signat el 14 d'abril del 2010 i dos dies després el reu va sortir en llibertat i se li va permetre una comunicació més oberta amb els menors. En aquest punt, a més, la seva dona, amb la qual continua casat, va deixar d'exercir l'acusació particular.

La defensa de l'acusat va sol·licitar una indemnització basant-se en un error judicial, ja que considera acreditat que no va existir el fet en si, és a dir, que no hi va haver abusos sexuals (i no només que no s'hagi demostrat la culpabilitat de l'acusat). No obstant això, l'Audiència Nacional i el Suprem valoren només un funcionament anormal de la Justícia, en el sentit que un cop es van signar els informes pericials, es va trigar sis mesos a sobreseure la causa.