Segueix-nos a les xarxes socials:

La crisi fa augmentar el 23 % els infants en pobresa severa

L'organització Save the Children alerta que el 80 % dels nens i nenes pobres viuen amb el risc de convertir-se en uns adults empobrits

La crisi fa augmentar el 23 % els infants en pobresa severaarxi/salvador redó

La crisi ha incrementat el 23 % el nombre de nens catalans que viuen en pobresa severa entre el 2013 i el 2015, fins a arribar als 261.970, segons Save The Children, que manté que el 80 % dels nens pobres corren el risc de convertir-se en adults empobrits.

Segons l'informe «Desheretats. Desigualtat infantil, igualtat d'oportunitats i polítiques públiques a Espanya», el 73 % de la infància més pobra té «sobrecàrrega de l'habitatge», que deriva en impagaments, talls de subministraments i, finalment, desnonaments, cosa que comporta riscos significatius per al desenvolupament, físic, cognitiu i emocional dels infants, conclou el document. L'augment de la desigualtat és deguda al fet que la població empobrida ha vist com els seus ingressos es reduïen de forma desproporcionada en relació amb la resta de la població, assegura l'ONG a l'informe, que explora la situació de la infància a Catalunya des del punt de vista de la protecció social, l'habitatge i l'educació. Del 2008 al 2015, la renda que cor-respon al 20 % més pobre, va descendir el 31 %, mentre que la de la resta de trams es va reduir el 7 %.

La desigualtat està directament lligada amb l'ocupació, la destrucció de la qual ha afectat desproporcionadament les famílies més pobres i amb fills, revela l'informe. La incidència de l'atur de llarga durada és més gran entre els sustentadors principals de llars amb menors d'edat, que és l'11,6 %, davant del 4,8 % que afecta les llars sense nens al seu càrrec. Si l'economia no genera ocupació suficient per a tots o no és de qualitat, les llars només poden sortir de la pobresa a través de la protecció social, però en el cas de Catalunya la inversió és molt escassa i no es distribueix de manera equitativa, conclou l'ONG. Amb prou feines el 14 % dels nens pobres tenen accés a prestació a casa, dirigida a millorar la seva situació de forma específica, segons l'ONG.

El responsable de Save The Children a Catalunya, Guiomar Todó, va afirmar que com a societat «no ens podem permetre no donar oportunitats als que més les necessiten. Un nen pobre no pot estar condemnat a ser un adult pobre, però l'actual sistema de protecció social perpetua la pobresa».

Prem per veure més contingut per a tu