Segueix-nos a les xarxes socials:

Trump intenta vincular els demòcrates amb Rússia

El fiscal general, Jeff Sessions, continua en el punt de mira pels seus contactes amb Moscou i haver fet servir un correu electrònic privat

Trump intenta vincular els demòcrates amb RússiaERIK S. LESSER/efe

El president dels EUA, Donald Trump, va intentar ahir vincular els demòcrates amb Rússia, mentre que el seu fiscal general, Jeff Sessions, segueix en la mira pels seus contactes amb Moscou, i el seu vicepresident, Mike Pence, rep crítiques per haver fet servir un correu electrònic privat quan era governador d'Indiana.

A través del seu compte personal de Twitter, Trump va advocar per una «investigació immediata» dels llaços del líder de la minoria demòcrata al Senat, Chuck Schumer, amb Rússia i el cap del Kremlin, Vladímir Putin.

En el seu tuit, Trump va fer aquesta petició acompanyada d'una fotografia en què apareixen junts Putin i Schumer, a qui va titllar d'«hipòcrita total».

La foto en qüestió, de l'agència de notícies nord-americana Associated Press, va ser feta el setembre del 2003 a Nova York, en la primera gasolinera en aquesta ciutat de la companyia russa Lukoil. El senador va respondre al president, també a Twitter, gairebé immediatament, i li va dir que no té cap problema a parlar d'aquest contacte que va tenir «amb Putin i els seus associats» el 2003 i que va passar «a la vista de premsa i públic», a reptar Trump i el seu equip a fer «el mateix» sobre les seves trobades i connexions amb funcionaris russos.

El nominat de Trump a investigar Schumer es produeix enmig de l'escàndol pels contactes amb Rússia de Sessions, el càrrec equival en altres països al de ministre de Justícia.

Quan era senador i assessor de la campanya electoral de Trump, Sessions es va reunir dues vegades amb l'ambaixador rus a Washington, Serguei Kislyak, en els mesos previs als comicis presidencials del novembre passat als EUA i en plena tempesta per la suposada ingerència de Moscou en els comicis.

Durant el procés al Senat sobre la seva confirmació com a nou fiscal general i en ser preguntat per eventuals contactes amb el Kremlin, Sessions va ocultar aquestes trobades amb Kislyak en considerar, segons al·lega ara, que van ser en la seva condició de senador i no com a assessor de la campanya de Trump.

Prem per veure més contingut per a tu