L'Audiència Provincial de Lleida ha desestimat el recurs dels pares de la Nadia contra la mesura de suspensió de la pàtria potestat acordada pel jutge instructor del cas en considerar el tribunal que l'esmentada suspensió és procedent per evitar «la instrumentalització» de la nena.

Els pares residien amb la nena a Organyà quan, a final de l'any passat, va esclatar el cas en publicar-se que els progenitors, presumptament, utilitzaven la menor per aconseguir donatius que no destinaven a la seva malaltia, tricotiodistròfia. Els progenitors van recórrer la suspensió cautelar de la pàtria potestat per considerar la mesura improcedent perquè la menor estava escolaritzada, alimentada i atesa, en un ambient familiar estructurat, amb relacions socials, amb assistència sanitària i sense patir abandonament o cap perjudici.

No obstant això, en conformitat amb el Ministeri Fiscal, l'Audiència considera que la mesura sí que és ajustada a dret i procedent perquè va ser adoptada amb la finalitat de protegir la menor.

«En el present supòsit, el jutge ha valorat tant l'existència d'indicis delictius com el risc objectiu per a la víctima. Com a resultat de la investigació policial es desprenen elements indiciaris de la comissió d'un delicte d'estafa per part dels investigats, que s'haurien estat lucrant partint de la malaltia de la seva filla, menor», assenyala el tribunal.

Aquesta desestimació es va conèixer ahir, dia que també es va saber que la quantitat econòmica estafada pels pares de Nadia Nerea podria superar el milió d'euros, una quantitat bastant més elevada que els 600.000 euros que els Mossos d'Esquadra van fixar inicialment com a quantitat «malgastada» pels progenitors de la menor.

Segons sembla aquesta quantitat de 600.000 euros hauria anat augmentant a mesura que avança la instrucció del cas i s'analitzen més en profunditat els comptes de la família, encara que els Mossos d'Esquadra no van voler confirmar aquest extrem ja que el cas està, actualment, sota secret de sumari.