El president del govern central, Mariano Rajoy, preveu impulsar la seva presència a Catalunya viatjant a aquesta comunitat dues vegades entre diumenge i dimarts de la setmana que ve per participar en un acte de partit i en un altre de caràcter institucional.

L'agenda oficial de Rajoy ja recull la seva presència diumenge que ve, 26 de març, a l'Hospitalet de Llobregat per assistir a la clausura del Congrés del PP català en què Xavier García Albiol serà elegit president. Dimarts següent, dia 28, el cap de l'executiu té previst participar en un acte amb empresaris a Barcelona centrat en l'àmbit de les infraestructures, encara que Moncloa encara no ho ha confirmat oficialment.

Rajoy va anar ahir a la sessió de control del Senat i els periodistes el van abordar a la sortida de l'hemicicle per descobrir dades dels seus plans respecte a Catalunya i el País Basc. El cap de l'executiu només va ratificar que diumenge que ve acudirà a l'Hospitalet per clausurar el congrés del PPC, «on espero que les coses surtin molt bé i els militants elegeixin bé», va apuntar. No va voler comentar res sobre l'altre acte a Barcelona en el qual participarà la setmana que ve i va contestar als informadors que li van preguntar al respecte: «jo hi vaig sovint, o sigui que després segur que hi torno».

Fonts del govern van subratllar que tant Rajoy com la vicepresidenta i els ministres preveuen incrementar la seva presència a Catalunya per deixar ben patent la seva estratègia de diàleg. A més, pretenen evidenciar que el govern respon a les necessitats del dia a dia dels catalans.