El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha insistit aquest dilluns des de Tortosa en la necessitat que es convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya, que no es reuneix des del març de 2009. Jané ha recordat que l'ordre del dia de la trobada està pactada amb el ministeri de l'Interior i que des de la Generalitat s'han ofert cinc dates possibles per fer la trobada entre els mesos d'abril i maig, d'acord amb l'agenda del president Puigdemont. El conseller ha emplaçat el govern espanyol a fixar ja una data perquè "és ja una urgència" i la "seguretat no pot esperar més". Jané ha fet aquestes declaracions en el marc de la celebració del Dia de les Esquadres a les Terres de l'Ebre, on hi ha hagut un record explícit per a les víctimes de l'accident de Freginals (Montsià) i totes les persones que hi van treballar.

Des del Departament d'Interior han lamentat que no hi hagi encara una data de celebració per a la Junta de Seguretat de Catalunya, que no es reuneix des de fa vuit anys, tot i que s'ha proposat tancar una agenda per dur-la a terme fins a cinc vegades diferents. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha insistit què és "una urgència" que es dugui a terme la reunió i ha remarcat que "l'ordre del dia" d'aquesta no ha de ser un impediment perquè ha estat consensuat amb el Ministeri de l'Interior.

Jané ha remarcat que cal celebrar la Junta per poder integrar el cos dels Mossos d'Esquadra al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i Crim Organitzat (CIPCO) i en la Taula d'Avaluació del Risc. La Junta de Seguretat de Catalunya també ha d'incloure la certificació del desplegament dels Mossos d'Esquadra al país. "Necessitem que es materialitzi una reunió que ha de ser de consens, d'acord, per fiançar la major coordinació policial, en un territori, que és veí amb França, i amb molta activitat de nuclis que fomenten el terrorisme yihadista", ha destacat Jané.