11 de maig de 2017
11.05.2017
40 Años
40 Años

Multa de 630 euros a una mare de Vigo pels missatges al grup de l'escola de WhatsApp

El jutge li atribueix un delicte de calúmnies contra una professora del col·legi on estudia el seu fill

11.05.2017 | 18:32
Multa de 630 euros a una mare de Vigo pels missatges al grup de l'escola de WhatsApp

La mare jutjada per escriure en el grup de WhatsApp de pares d'alumnes que el seu fill podria haver estat increpat per una de les professora d'un centre de Coruxo ha estat condemnada a una pena de multa de 630 euros.

La magistrada del Jutjat Penal 3 de Vigo recull en la seva sentència que l'acusada "va efectuar una acusació precisa i directa d'un fet delictiu" sobre la docent, en lloc de fer-ho per preguntar si en altres casos passava alguna cosa similar, com va assegurar la acusada, ara condemnada, durant la celebració de la vista. A més sosté la jutge que les seves acusacions són "ofensives i prou greus per a considerar menyscabada la dignitat i l'honor de la perjudicada". Aquesta professora va reconèixer en el judici haver escoltat comentaris d'altres pares negatius cap a la seva persona que li haurien generat una "pèrdua de credibilitat".

La sentència també posa de manifest que la intenció d'aquesta mare amb els seus comentaris era la de "difamar" a aquesta docent del CEIP Carrasqueira.

El Missatge 

"Ara uns diré el que està patint el meu fill. La professora GH es dedica a sacsejar-lo de males maneres, a tibar-lo del braç, es burla d'ell, se li menja l'entrepà ... Amb això vull dir que controleu els vostres fills i els hi pregunteu per aquesta individu". Aquest missatge va ser enviat al grup de WhatsApp de pares d'alumnes de 5è d'Infantil del CEIP Carrasqueira per una de les mares. La progenitora assegurava que el seu fill patia un tracte indegut per part d'una docent del centre i alertava a la resta dels pares sobre el seu comportament.

No obstant això les seves paraules van generar un efecte invers i van acabar per asseure-la a la banqueta del Jutjat penal 3 de Vigo acusada d'un suposat delicte d'injúries contra la mestra i afrontar una multa de 1.600 euros en considerar el fiscal que les paraules de la processada són "desqualificatius al bon nom i decència de l'ofesa" que no s'ha demostrat el contrari.

Troba aquí totes les notícies sobre tecnologia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18