04 de setembre de 2017
04.09.2017
40 Años
40 Años

La Hisenda espanyola recorda que els impostos que no se li paguin poden comportar delicte penal

L'Agència Tributària Espanyola subratlla que si es paga la taxa a una altra agència, consta com a impagat

05.09.2017 | 23:38

La Hisenda espanyola ha volgut recordar a les empreses, el mateix dia de presentació de l'Agència Tributària Catalana (ATC), que els impostos que no se li paguin a ella poden comportar responsabilitats penals. El Ministeri d'Hisenda ha recordat que les Comunitats Autònomes tenen la potestat de cobrar els seus impostos i els que li han estat cedits per l'Estat, però ha subratllat que la resta s'han de pagar a l'autoritat espanyola. En cas contrari consten com a impagats, encara que s'hagin pagat davant d'una altra administració. Així doncs, afegeix Hisenda, en el cas dels impostos que correspon gestionar a l'Estat, es podrien iniciar procediments de comprovació, liquidar el deute tributari i imposar sancions.

L'Agència Tributària Espanyola també ha recordat que aquestes conductes podrien constituir un delicte, i que les persones jurídiques no tenen només responsabilitat tributària, sinó també penal. A més, els seus administradors poden incórrer en responsabilitat tributària, com a responsables solidaris o subsidiaris del pagament del deute tributari defraudat.

Finalment, el Ministeri d'Hisenda recorda que si bé la Generalitat ha aprovat disposicions per impulsar l'ATC i poder convertir-la en la "Hisenda pròpia" de Catalunya, el Tribunal Constitucional ha anul·lat totes les previsions "que excedien el marc constitucional i estatutari".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18