Segueix-nos a les xarxes socials:

El requeriment del TC a TV3 no afecta el dret a informar sobre el referèndum

L'alt tribunal ha fet arribar una notificació a la televisió pública demanant no "informar" de cap actuació que "permeti" l'1-O

El requeriment del TC a TV3 no afecta el dret a informar sobre el referèndumacn

El requeriment del TC que el director de TV3, Vicent Sanchis, ha rebut aquest dimarts no afecta el dret a informar sobre el referèndum, segons han precisat fonts judicials a l'ACN. La notificació fa referència a la campanya de publicitat de la Generalitat sobre l'1-O, que actualment emeten els mitjans públics. El requeriment adverteix a la direcció de la televisió pública que no pot iniciar, tramitar o informar de cap "acord o actuació que permeti la preparació o celebració del referèndum". En la mateixa notificació, l'alt tribunal recorda a Sanchis que té el "deure" d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi "ignorar o eludir la suspensió acordada" i l'avisa de possibles responsabilitats -"inclosa la penal"- en cas de no atendre el requeriment.

Es tracta del mateix avís que estan rebent altres càrrecs catalans, com els membres del Govern, la Mesa del Parlament, els alcaldes o alguns comandaments dels Mossos d'Esquadra. El TC fa arribar així la resolució aprovada dijous passat de suspensió cautelar del Decret de normes complementàries del Referèndum.

Prem per veure més contingut per a tu