Almenys 400 persones han mort aquest diumenge i unes 6.700 han resultat ferides a la província de Kermanshah, a l'oest de l'Iran i fronterera amb l'Iraq, a causa d'un terratrèmol de 7,3 graus en l'escala de Richter, segons els Serveis d'Emergència.

El director dels Serveis d'Emergència, Pir Hosein Kolivand, ha explicat a diversos mitjans oficials que les tasques de rescat s'estan veient obstaculitzades pel tall d'algunes carreteres rurals. Les poblacions més afectades van ser Ghasr Shirin, Sarpul i Azgale.

La xifra de víctimes ha anat augmentant amb el pas de les hores però encara és difícil quantificar els danys en les poblacions de Kermanshah afectades pel fet que tant les comunicacions telefòniques com el sistema elèctric han patit talls.

Els habitants han sortit als carrers davant el temor que s'ensorrin els edificis i al lloc s'han desplaçat nombroses ambulàncies.

El Centre Sismològic de l'Iran, dependent de la Universitat de Teheran, ha informat d'un terratrèmol de 7,3 graus en l'escala de Richter i a 11 quilòmetres de profunditat a la localitat de Azgale.

Una trentena rèpliques, algunes de fins a 4,5 graus, s'han sentit en diverses províncies iranianes, inclosa la capital Teheran.

L'organització de gestió de crisi de l'Ajuntament de Teheran ha demanat a la població tranquil·litat i ha assegurat que els òrgans de seguretat i els serveis sanitaris estan en alerta.

Segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), el sisme s'ha produït a les 21.18 hora local de diumenge (18.18 GMT) a prop de la ciutat iraquiana de Halabya, a la regió del Kurdistan, on almenys quatre persones han mort i 500 han resultat ferides .

Iran té una gran activitat sísmica. El terratrèmol més greu fins a la data es va produir al juny de 1990, quan van perdre la vida 37.000 persones en diversos pobles del nord del país.

Un altre sisme registrat al desembre de 2003 a la província meridional de Kerman es va saldar amb 31.000 morts.

Iran i l'Iraq estan situats sobre diverses falles tectòniques i són relativament freqüents els terratrèmols. El terratrèmol més greu dels últims anys ha estat el de 2003 a Bam, al sud-est de l'Iran, que va provocar 31.000 morts.