El presumpte aconseguidor de la trama Púnica, David Marjaliza, va acusar, en el primer judici contra la trama, Francisco Granados de demanar-li que «cremés» en «un dia de boira» els documents que acreditaven el pagament de comissions a polítics, una versió que l'exconseller madrileny va negar dient-li mentider.

Ahir va quedar vist per a sentència el primer judici d'aquest cas de corrupció, sobre la delació que el 5 de setembre del 2014 el guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino va fer a Granados en un bar de copes de Valdemoro (Madrid) que l'estaven investigant.

La fiscal va mantenir la seva petició de pena de 3 anys de presó per a Granados i Talamino, mentre que va proposar una alternativa de 18 mesos de presó (amb la qual no ingressaria a la presó) per al tercer acusat, el guàrdia civil en excedència José Luis Caro Vinagre, que presumptament va treure informació de Talamino per donar-la a l'exconseller mentre treballava per a ell com a assessor a la Comunitat de Madrid.

Marjaliza, que no és acusat en el judici tot i haver destruït els documents de la trama per consell de Granados, va afirmar en la seva declaració com a testimoni que el que intentava Granados era evitar que la Guàrdia Civil pogués trobar documentació que pogués incriminar-lo i per això ha posat èmfasi que la cremés.

A més, Granados li va dir que ho fes en un dia de boira per no ser vistos per l'«helicòpter de la Guàrdia Civil». «No, no el llencis, crema-ho perquè la bossa la poden enxampar. Crema'l en un dia que hi hagi boira», li va suggerir Granados -segons Marjaliza- després de rebre els ànims de Talamino.

Llavors, va prosseguir l'empresari, va buscar amb la seva secretària a Internet quin dia hi hauria boira i, després de recollir «tot» el que tenia a la seva oficina de Pinto (Madrid) i d'omplir «tres carros de Carrefour», en la primera setmana d'octubre del 2014, va anar-hi «un amic a recollir-ho i a cremar-ho».

Aquest amic era Eduardo de la Peña, segons Marjaliza, que se sospita que va viatjar a Suïssa per ocultar quadres i plomes estilogràfiques de luxe de qui va ser soci de Granados. Just era en «bosses de cartró negres i blanques de Montblanc» on Marjaliza, segons va dir, dipositava els diners en B que després donava a Granados i a la resta de polítics de la Comunitat de Madrid, els qui anaven al seu despatx, que ha qualificat de «centre de distribució de diners en efectiu».

«Jo havia ajudat a pagar-li (a Granados) la campanya del 1999 i del 2003, li he pagat viatges a Eivissa, televisions, escopetes i moltes coses», va explicar. L'empresari, que va negar haver pactat amb la Fiscalia, va assegurar que es van esborrar discos durs, es va destruir «documentació de la Comunitat de Madrid i licitacions» i es va cremar un quadern escolar amb anotacions d'entrades i sortides de diners en B, amb sigles de polítics, dates i quantitats. «Si era Parla, posàvem P. En el cas de Paco (Granados) vam posar el malnom de Futur perquè això va ser el 1999, quan no era alcalde, i Futur 2 era José Luis Moreno, que va anar després d'alcalde», va dir.

La Fiscalia ha qualificat de «reveladora» la versió de Marjaliza i va assenyalar en el seu al·legat final que Granados va tenir un paper «proactiu» en la destrucció de documents de la trama i que això ha provocat que no hi hagi més elements que puguin corroborar els pagaments il·legals a polítics.