La subdelegació a Catalunya del Govern central ha requerit a l'Ajuntament de Manresa que restitueixi la bandera espanyola a la teulada que va ser arriada el 3 d'octubre i CDC i ERC acataran l'ordre per evitar «conseqüències judicials que poden arribar a la inhabilitació», ha assegurat a Regió7 la portaveu del govern municipal, Àuria Caus.

El requeriment del Govern central va arribar a l'Ajuntament de Manresa el dia 24 de novembre i dóna vint dies hàbils (sense comptar festius ni caps de setmana) per complir l'ordre. El termini expira el 28 de desembre i l'ordre serà acatada els propers dies «en el moment que es consideri més convenient», ha dit Caus.

Àuria Caus ha expressat la voluntat del govern municipal «d'actuar d'acord amb la legalitat», el que considera que també hauria d'incloure aturar la intervenció de la Generalitat per part del Govern central i «l'alliberament dels presos polítics amb l'excarceració dels representants del Govern legítim de Catalunya i dels representants de la societat civil».

La portaveu ha recordat que la bandera espanyola va ser arriada de la teulada de l'Ajuntament pel «clam ciutadà» desfermat després de la violència desplegada per l'Estat espanyol per intentar aturar el referèndum de l'1 d'octubre.