La Guàrdia Civil va detenir ahir el director general d'Unipost en una operació per rastrejar les despeses de la Generalitat l'1-O, en què va escorcollar la seu d'aquesta empresa postal, a la qual van confiscar al setembre milers de sobres amb notificacions als membres de les meses de votació.

Segons fonts de la investigació, l'operació va ser ordenada pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, després que la Guàrdia Civil va denunciar en un informe l'«opacitat» del Govern català per concretar les quantitats de diners públics efectius que havien destinat al referèndum de l'1-O.

La Guàrdia Civil va detenir ahir a primera hora del matí al seu pis de Barcelona el director general de l'empresa Unipost, Pau Raventós, que posteriorment va ser traslladat a la central de la companyia a l'Hospitalet de Llobregat, per prosseguir amb l'escorcoll, que també es va estendre a la seu social de la companyia, al carrer de Mallorca.

Raventós va ser conduït a la tarda a la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de les Corts de Barcelona, i després va quedar en llibertat.

En el marc de la investigació sobre els preparatius de l'1-O, el jutge va ordenar a la Guàrdia Civil seguir el rastre de les despeses en què va incórrer el Govern català per a la celebració del referèndum, anul·lat pel Tribunal Constitucional, després de constatar l'«opacitat» i les «argúcies» usades pel Govern per quantificar els diners públics destinats a la votació.