30 de desembre de 2017
30.12.2017

El president veu Catalunya com «l'única ombra» per a l'economia

29.12.2017 | 23:52

El president del Govern, Mariano Rajoy, va dibuixar ahir un horitzó econòmic optimista per a Espanya i va considerar que «l'única ombra» és la situació a Catalunya, on vol que hi hagi com més aviat millor un Govern que respecti la llei i, per això, ha anunciat que el nou Parlament es constituirà el 17 de gener.

En el seu balanç de final d'any després de presidir l'última reunió del Consell de Ministres del 2017, Rajoy va assumir que aquest ha estat un exercici «extraordinàriament difícil» i «amb moments d'enorme tensió per a tots» perquè s'ha hagut de fer front a una cosa tan «desestabilitzadora» com la declaració d'independència de Catalunya.

Però tot i això, creu que hi ha més elements per fer un balanç positiu que negatiu, perquè estima que ha estat «un any guanyat per a la recuperació d'Espanya des del punt de vista econòmic, social i institucional». En aquesta línia va subratllar que la consolidació de la recuperació econòmica es nota cada vegada més en la vida dels ciutadans.

El cap de l'Executiu va exposar una sèrie de dades econòmiques que creu que avalen el seu optimisme en aquest àmbit, com el creixement a l'entorn del 3,1%, haver recuperat el PIB previ a la crisi i la creació de gairebé 600.000 llocs de treball per seguir amb l'objectiu de reduir l'atur fins a l'11% el 2020. Tot això creu que posa les bases per continuar creixent al 2,5 % fins al 2020, any en què creu que es podrà estar a prop de l'equilibri pressupostari. «L'única ombra que plana sobre l'economia és el factor d'inestabilitat que genera la política a Catalunya», va recalcar abans de tornar a posar en valor l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la qualitat de la democràcia espa-nyola, la independència de poders, l'imperi de la llei, la utilitat de les normes i la serenitat del conjunt de la societat.

«El més lògic i raonable seria no tornar a posar-los a prova», va destacar abans de considerar que al futur Govern, «sigui el que sigui», li correspon exposar als ciutadans les seves prioritats polítiques dins de la llei. I va insistir que no hi pot haver més apel·lacions a la ruptura o la il·legalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18