El president de Rússia, Vladímir Putin, va confirmar ahir la disposició de Moscou a «donar suport a la modernització econòmica i social» de Cuba durant una conversa amb el nou mandatari de l'illa, Miguel Díaz-Canel.

«En discutir els resultats de la sessió de l'Assemblea Nacional del Poder Popular de Cuba celebrada el 18 i el 19 d'abril, Rússia va reafirmar la seva disposició a donar suport a les autoritats cubanes en els seus esforços per a la modernització econòmica i social del país», va dir el Kremlin en un comunicat. En el text, s'assenyala que Putin també va parlar amb l'expresident Raúl Castro i que en les seves converses els mandataris van destacar la seva «inclinació mútua per realitzar de forma consecutiva els projectes bilaterals, sobretot en l'àmbit d'energia i infraestructura de transport», segons va informar l'agència russa de notícies Sputnik.

Els EUA i una «Cuba lliure»

Per la seva banda, el vicepresident dels Estats Units, Donald Trump, va reclamar una «Cuba lliure», i així va subratllar que la política de Washington cap a l'Havana es mantindrà fins que hi hagi «eleccions justes i lliures», en resposta al traspàs de poder de Raúl Castro a Miguel Díaz-Canel, nou president cubà. «Raúl, sembla que ets l'únic que se'n va», va escriure Pence a Twitter contestant una frase del discurs de Castro sobre la recent visita del vicepresident a la regió amb motiu de la Cimera de les Amèriques, en la qual va criticar el veto promogut per Estats Units a Veneçuela. «Estem al costat del poble cubà. No ens n'anirem fins que Cuba tingui eleccions lliures i justes, els presos polítics siguin alliberats i el poble cubà sigui finalment lliure», va dir.