La festa del Dos de Maig va evidenciar ahir el distanciament que hi ha entre el PSOE i Ciutadans per alçar el portaveu socialista, Ángel Gabilondo, com a alternativa a una presidència de continuïtat del PP en la Comunitat de Madrid, després de la dimissió de Cristina Cifuentes.

El primer a fer-ho visible i públic va ser el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que va acudir als actes de la Puerta del Sol i on va reconèixer el nul «èxit» dels seus contactes amb el partit d'Albert Rivera. De fet, va dir que tampoc el mateix Gabilondo aconsegueix parlar sobre aquesta qüestió amb Ignacio Aguado, el portaveu dels taronges a l'Assemblea. Entre rialles, tots dos van negar que no es parlin però la tensió es va notar en l'ambient: els dos partits rebutgen que es produeixi cap trobada que vagi encaminada a canviar la intenció de Cs de donar suport al candidat que presenti el PP. I és que els socialistes creuen que Cs, amb el seu suport exprés al PP en el ple d'investidura, es «retrataran» enfront dels dos partits d'esquerra que porten dies reclamant un «Govern de canvi» i «de debò» en la Comunitat davant una situació d'«urgència».

Des de Cs insisteixen que volen guanyar el PP a les urnes i no als despatxos, i parlen d'«ansietat» al PSOE per obtenir butaques. Al PSOE, la versió oficial és que no tiren la tovallola i insisteixen que Cs encara pot pensar-se el seu sentit de vot. «L'esperança no la perdem», va assenyalar el secretari dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco. Mentrestant, socialistes reconeixen que han pogut aprofitar la crisi del màster de Cifuentes per reforçar el que segurament serà el seu candidat a la Comunitat el 2019.

Presència de dirigents nacionals

La Real Casa de Correus, seu del Govern regional, va registrar ahir un ple total durant la celebració dels actes del Dia de la Comunitat de Madrid malgrat el temor que existia en l'ambient que la dimissió de l'expresidenta, Cristina Cifuentes, enterbolís el Dos de Maig. Hi van assistir dirigents nacionals del PP com ara la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, entre d'altres, acompanyant el president en funcions, Ángel Garrido.