Convergència Democràtica de Catalunya (CatalunyaCDC, el partit que va crear Jordi Pujol el 1974 a Montserrat, encara té la persiana oberta. La formació ha estat presidida per Ramon Trias Fargas, Jordi Pujol, Artur Mas, i en la penúltima etapa, ja en la situació actual en la que no té paper polític, per Jacint Borràs, el pare de la que va ser consellera de Governanció, Meritxell Borràs. La mort fa uns mesos de Jacint Borràs (el setembre passat) va fer convocar un congrés extraordinari (abril de 2018) en la què l'empresari santvicentí, Vicenç Mauri. es va presentar per presidir la formació. Ell mateix explica que n'ha assumit la presidència "com a penúltim acte de servei al partit". És el màxim responsable d'una formació que malgrat trobar-se més a prop de la liquidació definitiva que no pas de renéixer com a partit, manté més de 2.000 militants. Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) continua existint. Va començar a Montserrat i l'etapa final l'encara un empresari de la vora de la muntanya, un santvicentí, a la direcció.

Mauri és president del CDC perquè personalment "tenia una enveja sana de tots els que han participat de manera activa en la creació i en la direcció del partit" que durant anys havia estat pràcticament hegemònic. Homes com Ramon Trias Fargas o el mateix Jordi Pujol, deixant de banda els problemes que ha tingut amb la justícia, van ser referents per a ell. Però Mauri confessa que també ostenta la presidència de CDC perquè n'han parlat amb el dirigent bagenc David Bonvehí, coordinador de la formació, a qui també li agrada tenir en aquests moments una persona de la seva confiança a CDC.

Mauri, que ara té 72 anys i que havia estat assessor del govern d'Artur Mas afirma que "ser president de CDC, malgrat algunes coses que han passat, és per a mi un orgull". Ara CDC comparteix espai a la seu del PDeCAT, al carrer Diputació de Barcelona. Tot i que hi ha més de 2.000 afiliats encara, Mauri considera que no hi ha d'haver cap problema des de CDC perquè el PDeCAT pugui fer el seu camí, liderat per Marta Pascal i David Bonvehí.

L'empresari santvicentí és a CDC en una estructura mínima de partit, en la que hi ha un administradors i un secretari per portar a terme tots els temes relacionats amb l'endeutament, amb el cobrament de les quotes, amb la responsabilitat sobre els grups municipals que fa 3 anys es van presentar amb el nom de CDC, i fins i tot amb les llistes Europees. En endavant s'haurà de veure com es va gestionant el futur de la formació, que en principi hauria d'entrar en una fase progressiva de dissolució. Mauri assegura que avui, reitera que sense activitat polític, CDC "no és una alterntiva" al PDeCAT.

L'estructura del partit és mínima: un president, un administrador i un tècnic jurídic i Mauri considera que tot i l'embargament de seus que hi ha hagut "l'estat econòmic de CDC no crec que sigui un problema".