L'exconseller Santi Vila s'ha donat de baixa del PDeCAT després de mesos de distanciament del partit, des que va dimitir del Govern just abans de la declaració unilateral d'independència al Parlament.

La seva baixa ha estat comunicada a la direcció del PDeCAT, segons va avançar ahir La Vanguardia i van confirmar a Efe fonts del partit, per evitar interferir en els debats congressuals que mantindrà la formació del 20 al 22 de juliol per definir el seu rumb ideològic i elegir el nou president dels demòcrates.

Vila, que va accedir al govern de la mà d'Artur Mas com a conseller de Territori i Sostenibilitat, amb Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat va ocupar la cartera de Cultura i, posteriorment, també va assumir la d'Empresa i Coneixement.

Malgrat abanderar l'ala més moderada del partit, Vila es va mantenir en l'executiu de Puigdemont en els mesos de més tensió amb el Govern de Mariano Rajoy, abans i després de l'1-O, fins que va dimitir com a conseller el dia 26 d'octubre, en la vigília de la declaració unilateral d'independència al Parlament, en no haver aconseguit que Puigdemont convoqués abans noves eleccions a Catalunya.