Ciutadans i la República en Marxa, el partit del president de França, Emmanuel Macron, estan treballant en la configuració d'una plataforma de diferents formacions polítiques que concorrerien juntes a les eleccions europees del maig del 2019, segons ha informat aquest diumenge el delegat general del partit francès, Christophe Castaner.

Després de reunir-se a Madrid amb el president i el secretari general de C's, Albert Rivera i José Manuel Villegas, respectivament, Castaner va dir en roda de premsa que a Ciutadans i la seva formació els uneixen la voluntat de «canviar Europa en profunditat» i de no fer-ho recolzant-se en un o altre partit que en un moment donat pugui ser majoritari o no.

Castaner va indicar que en els pròxims mesos treballaran amb la finalitat de proposar una «plataforma de convergència comuna» que es constituiria de forma «prèvia» als comicis al Parlament Europeu. Segons va explicar, aquesta plataforma aniria «més enllà d'un moviment polític concret» i buscaria «atraure tots els associats necessaris» entorn de la idea de reformar la Unió Europea i «unir tots els progressistes europeus independentment del seu origen polític i recorregut», amb la pretensió també de fer front als «populismes» en països com França o Itàlia. Castaner, secretari d'Estat de Relacions amb el Parlament, va destacar que Ciutadans van ser el primer partit que va donar suport a Macron i que ambdues formacions van néixer de moviments civils amb el desig de «renovar» la política a Espanya i a França, i per això les uneix «un vincle molt fort». Incidint en la necessitat de desenvolupar una «convergència europea», va recordar que Macron es va reunir dissabte passat amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i que la setmana passada va mantenir una conversa conjunta amb Albert Rivera i, per part del Partit Democràtic italià, Sandro Gozi, secretari d'Estat de la Presidència del Consell de Ministres.

Villegas, per la seva banda, va manifestar que aspira a «construir un projecte comú» modernitzador per aconseguir que els ciutadans identifiquin les institucions europees com a pròpies. Després de destacar que C's i La República en marxa són «associats preferents» i tenen «una relació fluïda», va dir que l'important ara és parlar del projecte i els valors i idees comunes sobre Europa, qüestions que ja han estat tractant en anteriors reunions.