La Grossa de Cap d'Any 2018 ja és a la venda. Aquest dimecres 27 de juny, Loteria de Catalunya ha començat la comercialització dels bitllets d'aquest sorteig extraordinari anual que, com a novetat, presentarà un primer premi el doble de gros: 200.000 euros el bitllet. Per contra, el cost de cada una de les participacions també es doblarà i passaran de 5 a 10 euros, També augmenten els premis de la resta de categories, de manera que hi haurà un primer premi, un segon, un tercer, dos quarts i tres cinquens.

Enguany s'ha previst amb una tirada de 40 milions d'euros, 36 milions en paper i 4 milions en suport virtual (a través del terminal i per la compra online). En total, es posaran a la venda 80.000 números.

Tres grans premis més

En total hi haurà 8 grans premis. El primer premi seran 200.000 euros per cada bitllet de 10 euros. El segon premi atorgarà 65.000 euros per bitllet; el tercer, 30.000 euros. Els quarts i cinquens premis tenen una novetat: hi haurà dos quarts (es guanyaran 10.000 euros per bitllet) i tres cinquens (cada premi seran 5.000 euros per bitllet).

També es premiaran les terminacions dels 8 números guanyadors, així com el número anterior i posterior de cadascun d'ells.

Enguany, més de 680.000 bitllets podran tenir algun tipus de premi. Amb La Grossa de Cap d'Any hi ha un 25% més de possibilitats d'obtenir els principals premis que amb el "Gordo" de Nadal.

Com comprar els bitllets de la Grossa de Cap d'Any 2018

Els bitllets es poden comprar per internet, a través de www.loteriadecatalunya.cat; als més de 2.200 punts de venda habituals, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, que disposen d'un terminal que imprimeix al moment el bitllet amb el número escollit; i a qualsevol de les botigues de la xarxa complementària formada per les principals cadenes de supermercats de Catalunya com són Bonpreu, Carrefour o Caprabo, entre d'altres.

Les participacions

Les empreses, associacions i entitats que vulguin fer participacions de la Grossa de Cap d'Any, ja les poden demanar als seus punts de venda habituals. Loteria de Catalunya s'encarregarà de fer-les i oferirà la possibilitat de personalitzar-les amb una imatge pròpia o un logotip, sense cap cost afegit.

Tenint en compte que cada número està format per 45 bitllets de 10 euros cadascun, per fer participacions hi ha disponibles, com a màxim, 450 euros del mateix número. No obstant això, si les entitats necessiten un import superior, es poden fer combinacions de diferents números.

Quatre bitllets amb les cares de La Grossa il·lustrades

La Grossa de Cap d'Any 2018 compta un col·leccionable de 4 bitllets amb il·lustracions de la Grossa diferents. Loteria de Catalunya també comença una campanya de comunicació de la Grossa orientada als mesos d'estiu. L'eslògan principal és "Ara la Grossa ve més forta que mai", en relació amb l'augment del nombre de premis.

A més, durant els mesos d'estiu, la Grossa visitarà poblacions d'arreu de Catalunya.

L'any passat la Grossa de Cap d'Any va tocar a l'Ametlla

Els Pastorets de l'Ametlla de Merola, un nucli de menys de 200 habitants que pertany a Puig-reig, al Berguedà, van repartir 8 milions d'euros del primer premi de la Grossa de Cap d'Any del 2017, el 56.795. Els responsables dels Pastorets van vendre 80 bitllets distribuïts en 8.000 participacions del número guanyador, que van adquirir a través d'Internet a lagrossacatalana.com, que té la seu en un restaurant de Campdorà (Girona). Cada una de les participacions jugava 40 cèntims del número guanyador, el que suposat vuit mil euros per al comprador de cada participació.