Segueix-nos a les xarxes socials:

La presidència de RTVE obre la primera crisi de Pedro Sánchez

PP i Cs critiquen que la proposta hagi recaigut en Podemos i que l'elecció s'hagi fet «a dit»

Que el president Pedro Sánchez cedís el control de la presidència de RTVE a Podemos no ha agradat a la resta de partits. El proposat, el periodista i cap de Política d'eldiario.es, Andrés Gil, haurà d'aconseguir la majoria del Congrés i, de moment, no disposa dels suports necessaris.

L'exvicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria va titllar ahir de «sectarisme» les negociacions entre PSOE i Podem per la presidència de l'ens. «Ni RTVE pot ser La Tuerka -antic programa de televisió dels líders de Podemos- ni podem veure Monedero presentant Informe Semanal», va advertir Sáenz de Santamaría.

Per la seva part, el vicesecretari de política sectorial del Partit Popular, Javier Maroto, va criticar que les negociacions entre el PSOE i Podem per designar el nou president de RTVE estiguin encaminades a transformar RTVE en «la televisió pública espanyola més polititzada de la història».

En una trobada amb els afiliats del partit a la localitat madrilenya d'Arganda del Rey, Maroto va denunciar que Podem hagi intentat col·locar el periodista Andrés Gil al capdavant de l'ens públic.

Segons Maroto, aquest moviment s'explica pel fet que el partit morat ha vist «que pot lligar curt» el president del Govern, Pedro Sánchez, per col·locar al capdavant de RTVE algú que, segons ell, és «públicament» de Podem. De fet, Maroto va afirmar que això ha servit per veure «la debilitat d'un Govern que sempre depèn de Podemos i, a més, dels nacionalistes i independentistes».

A Cs tampoc va agradar com s'ha pres la decisió. El president dels taronges, Albert Rivera, va qualificar de «degeneració» que «s'hagin tancat en un despatx per designar a dit» el pròxim president del mitjà. Rivera va assegurar ser partidari de fer un concurs públic tan aviat com sigui possible per escollir el nou consell.

Des de les línies socialistes, la presidenta del partit, Cristina Narbona, va demanar al PP i a la resta de forces polítiques que «deixin d'obstaculitzar» un acord «imprescindible» per renovar el consell de RTVE. Narbona va reivindicar una televisió pública «plural» i que es distanciï de la «politització». També va remarcar que s'hauran de buscar els suports de tots els grups polítics.

Prem per veure més contingut per a tu