El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat que sigui Joan Ridao el nou lletrat major de la cambra, i molt probablement la Mesa el designarà com a tal i avui serà debatut el seu nomenament a la reunió prevista d'aquest òrgan. Segons van indicar fonts pròximes a la presidència del Parlament, Torrent proposarà el nom de l'actual lletrat Joan Ridao com a lletrat major de la cambra legislativa en substitució d'Antoni Bayona, que va renunciar al mateix el 5 de juny, amb la qual cosa actualment aquest càrrec està vacant.

El nom de Joan Ridao ja s'estava considerant des de fa diverses setmanes, segons fonts de JxCat i ERC, que tenen majoria a la Mesa. Un cop proposat el nom de Ridao com a lletrat major, la Mesa haurà d'analitzar el seu currículum i mèrits professionals i decidir si és el lletrat més capacitat per assumir aquesta responsabilitat.

La decisió de nomenar Ridao va topar amb l'oposicó de la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, que va qualificar d'escàndol que un exsecretari general d'ERC substitueixi com a lletrat major al Parlament «qui discrepa del procés».