Quatre lladres armats amb pistoles van assaltar ahir una joieria del centre comercial Ànec Blau de Castelldefels, en un atracament en el qual van disparar contra un mosso fora de servei que intentava, sense èxit, evitar que fugissin, encara que ningú ha quedat ferit a l'edifici.

Segons van informar fonts de la investigació, l'atracament es va produir cap a les 11.00 hores del matí a la joieria José Luis del centre comercial Ànec Blau, on quatre persones van irrompre amb armes de foc i van començar a endur-se rellotges i joies de l'aparador, que anaven guardant en bosses de grans dimensions.

Mentre els quatre lladres eren a l'interior de la joieria, una jove s'hi va acostar corrent i els va llançar un objecte, i un dels assaltants, que portava un casc, va sortir encanonant-la amb una pistola, davant la qual cosa la noia va fugir a corre-cuita, segons s'aprecia en un vídeo gravat per un testimoni.

Els lladres van estar uns segons més a l'interior de l'establiment, omplint les bosses amb rellotges i joies dels aparadors, que anaven escombrant directament amb les mans per guardar-les amb la major rapidesa possible.

Just quan els lladres sortien de la joieria, un mosso fora de servei, que estava al centre comercial, es va dirigir cap al lloc encanonant els assaltants amb la seva arma de foc, per intentar evitar que fugissin.

El mosso fora de servei -que portava encara la bata de la perruqueria en la qual es trobava- va forcejar amb un dels assaltants, al qual va intentar retenir agafant-li la bossa amb el botí, si bé aquest va poder fugir al costat dels seus companys.

L'agent va seguir els quatre assaltants fins a la porta del centre comercial, moment en el qual s'han sentit un parell de detonacions, efectuades suposadament pels lladres, ja que el policia no va arribar a disparar, segons els Mossos. En l'incident, cap dels clients ni el mosso van quedar ferits.

Els lladres van aconseguir fugir del lloc suposadament a bord d'un turisme Ford Fiesta, que constava com a robat des de feia dos dies, i que poc després va ser localitzat cremant en un carrer.