L'Associació Nicaragüenca Per Drets Humans (ANPDH) va assegurar ahir que almenys quatre persones, entre elles tres civils i un agent de policia, han perdut la vida en una nova jornada d'enfrontaments a la ciutat nicaragüenca de Masaya.

Álvaro Leiva, secretari de l'ANPDH, va declarar que l'oficial de la Policia Nacional Kevin Javier Rivera va morir dimarts al barri de Monimbó després de rebre un tret al cap, segons va recollir el diari local La Prensa.

Amb tot, la xifra de quatre morts era provisional perquè a la nit, alguns dels ferits encara no havien pogut ser traslladats als centres improvisats i es temia que els portessin a l'hospital Humberto Alvarado, que és el centre on són traslladats els agents de policia ferits.

«No vam poder portar els nois ferits. La ruta d'emergència és complicada. N'hi ha uns quants que han rebut trets, perquè estan disparant a qualsevol banda sense tenir en compte els nens i ancians», va assenyalar un ciutadà, segons va recollir La Prensa.

«La situació és molt difícil a Monimbó. Hi ha diversos ferits, poden morir dessagnats. Que ens ajudin per favor», va asseverar el mateix testimoni. Les forces policials i paramilitars a favor del Govern del president de Nicaragua, Daniel Ortega, continuaven al barri de Monimbó. Mentrestant, la població d'aquest barri s'amaga dels atacs a les seves llars.

Per la seva banda, el bisbe auxiliar de la Diòcesi de Managua, Silvio Báez, va denunciar aquest atac i va assegurar que la Comissió de Verificació i Seguretat està sol·licitant l'ingrés a la zona.

L'arquebisbe de Managua, el cardenal Leopoldo Brenes, també va cridar la població a protegir-se a les seves llars o a llocs segurs per evitar més morts.

Més de tres mesos d'enfrontaments entre partidaris d'Ortega i manifestants que demanen la seva dimissió han deixat més de 300 morts, d'acord amb grups de drets humans, i han deixat el país centreamericà en la seva crisi política més gran des del triomf de la revolució sandinista fa quatre dècades.

D'altra banda, partits polítics i sindicats espanyols s'estan mobilitzant per reclamar la fi de la violència a Nicaragua i demanar a Espanya que s'impliqui en la resolució de la crisi, després de tres mesos de protestes i de repressió per part d'Ortega.