n La Policia Nacional ha imputat un delicte d'homicidi imprudent a l'avi de la nena de deu mesos que aquest divendres ha mort després de romandre unes vuit hores tancada a l'interior d'un vehicle a Manacor.

La petita, de 10 mesos d'edat, va ser trobada morta ahir a la tarda a l'interior d'un cotxe al municipi de Manacor, una localitat de Mallorca. Les primeres informacions apuntaven al fet que la nena portava més de vuit hores en el turisme. El seu avi, de 56 anys i de nacionalitat espanyola, hauria estacionat l'automòbil a primera hora del matí i va marxar, deixant-la dins, sembla ser, a causa d'un descuit.

En tornar al cotxe, a les 15.00 hores, aproximadament, suposadament l'home es va adonar que havia deixat la seva neta de deu mesos tancada al cotxe. Malgrat demanar auxili, els serveis sanitaris no van poder fer res per la vida de la menor.

La Policia Nacional ha obert una recerca per esclarir els fets. El familiar va ser traslladat a l'Hospital de Manacor en sofrir una crisi d'ansietat pel fet ocorregut. A causa del seu estat, la Policia no li va poder prendre declaració per esclarir el succés. L'Institut Anatòmic Forense de Palma s'encar-regarà de realitzar una autòpsia al cadàver de la petita.

La víctima va ser trobada cap a les quatre de la tarda a l'interior del vehicle, estacionat en els voltants de la comissaria de la Policia Nacional de Manacor, en el carrer S'Hort d'es Cabré. Després de rebre l'alerta, diversos agents van acudir al lloc ràpidament. De seguida van comprovar que el bebè havia mort.

La Policia Nacional baralla com a principal hipòtesi que la petita hagués mort per causes accidentals després de romandre tot el matí i part de la tarda tancada en el cotxe, que va assolir altes temperatures. Les primeres recerques apunten al fet que la nena estava a càrrec del seu avi, el qual, ahir al matí, la va deixar en el turisme per una badada.

Els agents de la Policia Local de Manacor van tallar un tram de circulació de la Rambla per facilitar els treballs dels agents.