Un tram de viaducte a la ciutat italiana de Gènova s'ha ensorrat aquest dimarts al matí i almenys 35 persones han perdut la vida, segons ha indicat el servei d'emergències italià.

Les autoritats busquen damnificats entre els vehicles caiguts al buit i sota la runa sota una intensa pluja, segons ha confirmat el Cos de Bombers. Hi haurien més persones ferides de gravetat.

El lloc on ha tingut lloc l'accident és el pont Morandi, de 1.182 metres de longitud i una alçada de 90 metres, i del que s'ha enfonsat un tram de dos carrils d'uns cent metres de longitud.

Es tem que alguns vehicles puguin estar sota la runa i els equips fan servir gossos de recerca. Els mitjans apunten que pot haver-hi una desena de vehicles afectats. Al lloc ja han arribat els cossos de seguretat i els diferents equips d'emergències.

Els bombers han explicat a Twitter que l'ensorrament ha tingut lloc al voltant de les 12.00 locals (10.00 GMT) i estan treballant activament amb mitjans de l'equip de Recerca i Rescat Urbà i gossos de recerca.

El pont va ser construït en la dècada de 1960 i uneix l'autopista A10, que arriba des de la frontera de França, amb l'A7 cap a Milà (nord).