El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat aquest divendres que la Generalitat rebutja la prohibició dels mòbils a les aules, com ha plantejat el Govern espanyol, en considerar que el seu ús amb finalitats pedagògics és positiu, ja que no es pot donar "l'esquena" als "avenços tecnològics".

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha assegurat en una entrevista a Efe que el Govern central estudia la possibilitat de prohibir l'ús dels mòbils als centres educatius, seguint els passos de la llei aprovada per a aquest curs a França, amb l'objectiu de disminuir l'addicció digital dels estudiants.

En declaracions als periodistes a Ripoll (Ripollès), Bargalló ha recordat que el Consell Escolar de Catalunya va dictaminar el 2015 que "l'ús de mòbils per motius didàctics i pedagògics és positiu", de manera que, en aquesta comunitat, és cada centre docent el que ha de decidir el seu ús i regulació a les aules.

Segons el conseller, el seu departament està d'acord amb el dictamen del Consell Escolar i considera que l'ús del telèfon mòbil en classe és positiu i ha de ser "regulat i determinat" per cada centre docent, pel que són contraris a "prohibir-los", com planteja el Govern espanyol.

"No es pot donar l'esquena als avenços tecnològics", ha subratllat el conseller, que ha remarcat que els mòbils es poden usar per "millorar" les escoles.

Després de ressaltar que la Generalitat ja va valorar i va rebutjar la prohibició dels telèfons mòbils a les aules el 2015, tres anys abans de la proposta del Govern central, Bargalló ha indicat: "a Catalunya a vegades som gent més avançada en algunes coses".

En ser preguntat per què passaria si el Govern espanyol aprova aquesta mesura, Bargalló s'ha limitat a apuntar que l'executiu català té les competències en ensenyament a Catalunya, sense concretar més en la seva resposta.