Els sindicat Unió Federal de la Policia espanyola (UPF) ha denunciat que els agents desplaçats pel Ministeri de l'Interior a Catalunya per la Diada i el primer aniversari de l'1-O conviuen en una "situació indigna" a la Caserna militar del Bruc, amb instal·lacions "ruïnoses" i "tercermundistes". En un seguit de piulades a la xarxa social Twitter amb fotos adjuntes, asseguren que s'acumulen fins a 40 agents provinents de les unitats de Saragossa i la Corunya en una mateixa habitació o en espais "molt reduïts" amb fins a 10 lliteres, algunes "amuntegades als passadissos", i lavabos compartits "limitats".

Poques hores després, la Direcció General de la Policia Nacional ha anunciat que reorganitzarà en habitacions de tres agents com a màxim els 80 antiavalots que havien estat allotjats en un primer moment a lliteres de la caserna militar, perquè els policies han rebutjat l'oferiment de ser traslladats a un hotel.

Des de la Direcció General s'ha informat que els antiavalots estaven "allotjats en habitacions perfectament condicionades amb capacitat per a tres persones".

El responsable dels policies desplaçats els ha ofert un allotjament alternatiu al Bruc però, segons ha especificat la direcció del Cos, "cap dels agents no ha acceptat aquesta proposta i han optat per seguir a la caserna".

Des de la Policia se subratlla que les instal·lacions del Bruc estan dotades de les mesures de seguretat idònies per acollir els agents i als vehicles policials desplaçats, i que ja han estat utilitzades abans.

No s'estudia una compensació econòmica

Les formes que han envoltat la decisió del Departament dirigit per Fernando Grande-Marlaska d'enviar antiavalots de la Policia i la Guàrdia Civil a Catalunya per reforçar els Mossos d'Esquadra en tasques de protecció d'edificis i seguretat ciutadana davant d'esdeveniments de màxima afluència com la Diada d'aquest 11 de setembre ha estat criticada també per associacions professionals de l'Institut Armat.

AUGC ha retret a Interior que "repeteixi l'error" del seu antecessor en el càrrec en retenir a Catalunya agents als quals se'ls havia autoritzat el trasllat sense oferir cap compensació ni marge per planificar la seva situació familiar.

Consultat per aquesta qüestió, fonts d'Interior han assenyalat a Europa Press que no s'està estudiant cap compensació per aquests guàrdies civils.

Tant policies com a guàrdies civils han recordat aquests dies que no permetran que es repeteixi les condicions en les quals van pernoctar durant l'operació Copèrnic fa un any, quan el llavors ministre Juan Ignacio Zoido va utilitzar vaixells per allotjar els 6.000 agents mobilitzats per impedir el referèndum independentista de l'1-O.