La mort d'un noi de 22 anys després d'una baralla a la ciutat de Köthen, a l'est d'Alemanya,va desencadenar ahir protestes multitudinàries d'ultradretans contra la política d'immigració i contramanifestacions de grups antifeixistes. Segons van informar la Policia i la fiscalia alemanya, dos ciutadans afganesos van ser detinguts ahir a la matinada com a sospitosos d'un delicte d'homicidi.

Segons la Policia, la baralla va començar entre un grup d'homes en un parc públic d'aquesta localitat de 28.000 habitants situada a 70 quilòmetres al nord de Leipzig. La víctima, un ciutadà alemany, i un altre jove van afegir-se a la batussa, de la qual la policia investiga les causes.

D'acord amb l'edició electrònica del diari Die Welt, segons sembla, tres homes afganesos discutien amb una dona sobre la paternitat del fill que aquesta esperava. Dos homes alemanys van acostar-s'hi i van afegir-se a la discussió, que va culminar amb la mort del jove de 22 anys a causa d'una hemorràgia cerebral.

Dos afganesos van ser detinguts i un altre home va quedar en llibertat per falta de proves. La víctima de l'agressió va morir en un hospital.