18 de setembre de 2018
18.09.2018
Regió7

La líder de Cs a Barcelona diu tenir un màster de la UVic-UCC i la universitat ho desmenteix

Carina Mejías ha fet passar al seu currículum cursos de cinc i tres crèdits per títols de més qualificació

18.09.2018 | 08:57
Carina Mejías

La presidenta del grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha inflat el seu currículum incloent un màster i un postgrau quan són estudis menors de cinc i tres crèdits respectivament. Una informació que ha avançat Eldiario.es i que ha confirmat la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), on la política de Ciutadans diu haver cursat els esmentats estudis. Es tracta d'un nou cas dins la formació taronja després que també s'hagi posat en dubte el currículum del portaveu econòmic de Cs, Toni Roldán, i del mateix líder del partit, Albert Rivera.

En la biografia publicada a la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona, Mejías defensa que ha cursat un màster en Dret Concursal a la Universitat de Vic (UVIC), quan en realitat, segons informa el digital, la universitat no ha impartit mai un màster amb aquest nom sinó que es tracta d'un curs sobre administració concursal de 5 crèdits. En canvi, un màster universitari consta de 60 o més crèdits.

La UVic-UCC ha emès un comunicat assenyalant que "la direcció de la Universitat vol deixar clar que la institució només ha expedit un certificat a la senyora Carina Mejías per la realització d'un curs d'especialització" i detalla que no s'ha impartit "mai cap Màster en Dret Concursal", sinó que oferia "un curs d'especialització de 5 crèdits en aquesta disciplina". Aquest mòdul formava part del pla d'estudis d'un màster que l'any 2012 s'oferia amb el nom de Màster en Auditoria de Comptes. "Lamentem aquesta situació i defensem el prestigi i el bon nom del sistema universitari català", emfatitza la universitat catalana.

La biografia de Mejías també afirma que ha estudiat un postgrau en Dret de Fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que d'acord amb 'eldiario.es', és un seminari de tres crèdits que va cursar el 2009.

La líder de Cs a Barcelona ha afirmat a 'eldiario.es' que es tracta "d'errors" que atribueix a l'equip del partit que es va encarregar de facilitar la informació sobre la seva biografia a l'Ajuntament. Assegura també que assumeix aquests errors com a propis i que ha demanat al consistori que modifiqui la informació.

D'altra banda, el currículum també recull un altre error en confondre la UOC amb la UAO. Les incorreccions afecten un altre màster, el d'Estudis Humanístics i Socials que apareix com a cursat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) quan en realitat Mejías té aquesta titulació però en una altra universitat, la privada Universitat Abat Oliba (UAO).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit