Vuit àmfores romanes que es venien per Internet han estat recuperades i quatre persones de Vilajuïga i Vilafant són investigades com a responsables dels anuncis d'aquests articles a la plataforma Wallapop, segons informa la Guàrdia Civil.

Els agents van tenir coneixement a final del 2017 que, a través d'aquesta aplicació de compravenda entre particulars, es podien adquirir tres peces arqueològiques amb un preu inicial de 500 euros.

Els investigadors van començar l'anomenada operació Bètiques, per tal d'aclarir si aquest material provenia de l'espoli d'algun jaciment o una embarcació de l'època que algú hagués localitzat sota el mar. La Guàrdia Civil va localitzar els anunciants, tots domiciliats a les comarques de Girona i que van accedir a lliurar les peces, que van ser posades a disposició judicial al Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya.

Aquest centre, establert a Girona, va acreditar que el material intervingut era autèntic i que cor-responia a àmfores datades entre els segles II aC i I dc. Després d'obtenir noves informacions, els agents van explotar la segona fase de l'operació, que els va portar a determinar l'existència de dues persones que tenien en el seu poder altres peces arqueològiques.