El Govern català té previst aprovar en les properes setmanes un acord per oficialitzar l'adopció del domini .cat per a les administracions catalanes com a propi i oficial, segons va informar en un comunicat ahir la conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública.

«El .cat és una estructura digital d'Estat que en aquests anys ens ha permès projectar la llengua, la cultura i la comunitat catalana a Internet», va exposar el conseller, Jordi Puigneró. El conseller ho va dir en una trobada amb la Fundació puntCAT, que gestiona aquest domini des del 2005, amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

«De la mateixa manera que tenim una llengua pròpia, a Internet hem de disposar d'un domini reconegut oficialment pel Govern català i que sigui el domini d'ús en aquells àmbits en què el Govern de Catalunya té responsabilitats», va afegir.

Per la seva banda, el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, va celebrar aquesta iniciativa del Govern de la Generalitat perquè «formalitzarà el que el poble i la ciutadania han fet, que és utilitzar el domini .cat majoritàriament en més de 107.000 dominis», que són els que actualment registra l'entitat.