El Govern balear va elevar ahir a deu el nombre de víctimes mortals a causa de les intenses pluges que de dimarts van caure a l'illa de Mallorca. Segons l'Executiu insular, ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, només quedava una persona desapareguda, un nen de cinc anys. La totalitat de víctimes es van localitzar en zones de Sant Llorenç de Cardassar, Artà o s'Illot. Fins a 400 efectius van treballat a la zona per avaluar els danys i atendre la població afectada. El servei d'emergències va informar que en aquests moments les necessitats de roba, menjar i mantes ja estan cobertes.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va posar de relleu la implicació en el succés del president del Govern espa-nyol, Pedro Sánchez, que es va desplaçar fins a Sant Llorenç de Cardassar per conèixer de primera mà les conseqüències de les inundacions. Armengol també va agrair «el magnífic i incansable treball de totes les persones, cossos i forces que s'han mobilitzat des de l'Ajuntament, el Consell Insular, el Govern autonòmic, el Govern estatal, voluntaris i empreses que estan ajudant en tot el que poden, començant a reconstruir i, sobretot, cercant les persones que encara estan desaparegudes».

En la seva visita a l'illa, Sánchez, va assegurar que avui el Consell de Ministres aprovaria dos informes per començar la tramitació de la catalogació de zona catastròfica de la zona de llevant de Mallorca que ha estat afectada per intenses pluges que van provocar, almenys, nou víctimes mortals.

Així ho va indicar Sánchez en arribar al municipi mallorquí, on va expressar la seva solidaritat amb les víctimes i afectats per la tragèdia. Segons va incidir, «l'important és donar certesa que el Govern bolcarà tots els recursos necessaris perquè els afectats puguin recuperar el seu dia a dia». El Govern balear va decretar ahir, tres dies de dol per les morts.

Salva només un fill abans de morir

Una de les víctimes mortals de les inundacions a Sant Llorenç des Cardassar és una mare que va poder salvar la seva filla, d'uns set anys d'edat, abans de ser arrossegada pel corrent al costat del seu altre fill, que a hores d'ara està desaparegut.

Així ho van indicar fonts de la Guàrdia Civil a Europa Press. Pel que sembla, la dona es trobava amb els seus dos fills a l'interior d'un cotxe quan es va produir la riuada. Segons van relatar testimonis a les forces de seguretat, la mare va aconseguir treure la nena del vehicle però després el cotxe va ser arrossegat per la riuada.

El cos de la mare va ser trobat, però l'altre fill, un nen de cinc anys d'edat, anit continuava desaparegut. Fins al moment s'han confirmat deu víctimes mortals a conseqüència de les greus inundacions.