El general de Divisió de la Zona de Catalunya de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, va dir ahir que aquest cos se sent «en el punt de mira de col·lectius minoritaris» que tenen «actituds roïnes», les quals va titllar de «dignes dels més rancis règims totalitaris».

En el seu parlament en la celebració de la patrona del cos a Catalunya a la comandància de Sant Andreu de la Barca, Garrido va condemnar que aquests grups, «per defensar les seves idees, només saben estar fora de la llei i emparar-se en el desordre públic».

«Ens han difamat dient-nos torturadors, assassins i violadors, hem estat objecte de persecució i fustigació, han dit als nostres fills que els seus pares són uns indesitjables, ens han qualificat de feixistes. Ells, que només admeten una forma de sentir-se i expressar-se com a català», va indicar el cap de l'institut armat a Catalunya.

L'acte el va presidir el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, i al qual van assistir, entre d'altres autoritats civils i militars, la delegada del Govern a Catalu-nya, Teresa Cunillera; i el general de Divisió Cap de Gabinet, Antonio Tocón; entre d'altres autoritats civils i militars. Garrido, en un discurs en el qual va intercalar el català i el castellà, va destacar l'actuació de la Guàrdia Civil a Catalunya durant el mes d'octubre de l'any passat, ja que va dir que gràcies a la Guàrdia Civil «la llei va continuar imperant» en el territori, i va assegurar que això va permetre situar el cos «com a referent destacat de la llei i l'ordre».

Azón, que va indicar que dona suport «plenament a les paraules» del parlament que l'ha precedit, va dir que l'any passat, a causa de la situació política catalana, es van viure «moments difícils», però va afirmar que el cos està «plenament decidit a superar aquests mals moments». Va assenyalar que la Guàrdia Civil ha de fer respectar la llei «amb independència absoluta de qualsevol ideologia política que es trobi en el Govern» i amb un «compromís i lleialtat absoluta» a Espanya. «Som un cos que ens considerem i ens esforcem per ser moderns, eficients i pròxims a la ciutadania», va asseverar. Garrido, per la seva banda, també va agrair «l'esforç i professionalitat» dels Mossos.