El presumpte autor del doble crim del pantà de Susqueda, Jordi Magentí, ha demanat al Jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners que el deixi en llibertat, després de set mesos i mig en presó provisional, perquè no existeix «cap prova o indici» que l'impliqui en l'homicidi dels dos joves el 24 agost del 2017. L'advocat de Magentí, Benet Salellas, defensa que els resultats dels anàlisis d'ADN en restes de sang recollits pels Mossos en la investigació han donat «resultats negatius, fins i tot les proves més exhaustives de lofoscòpia». L'advocat destaca que a la investigació «no hi consta ni una sola prova objectiva més enllà de conjectures que puguin establir una relació entre Jordi M.G. i els cossos de Marc i Paula».

Recorda que no s'ha trobat l'arma homicida, i exposa que es podria haver utilitzat contra ells no només un arma de foc, sinó també un objecte tallant: «Aquesta combinació de mecanismes suggereix claríssimament la participació de més d'una persona». Afirma que la investigació està «absolutament inacabada, incompleta i parcial», i que s'ha dirigit només a confirmar una única hipòtesi contra l'acusat, sense, per exemple, escorcollar altres llocs essencials per a la investigació, com la barraca habitada per un veí al torrent de la font del Borni, a pocs metres d'on va aparèixer el cadàver del jove.

També qüestiona que el lloc del crim sigui la platja de la Rierica, ja que els cossos es troben un mes després i en altres punts del pantà, i que les pedres i restes vegetals situïn els cadàvers en aquest punt.