Almenys 19 persones han mort i més de 40 han resultat ferides en el tiroteig i l'explosió d'una bomba que s'han produït aquest dimecres a l'interior d'un centre de formació professional de la ciutat de Kerch, a la península de Crimea, segons l'últim balanç ofert per les autoritats russes. La majoria de les víctimes serien adolescents alumnes del centre, si bé no han transcendit detalls.

Fonts policials han informat d'una acció intencionada, després de comprovar que havia esclatat un artefacte carregat amb metralla a la cafeteria del centre. El president de Crimea, Serguei Aksionov, que ha decretat tres dies de dol a la península, ha identificat l'autor de l'atac com un alumne del mateix institut.

D'acord amb el Comitè d'Investigació, l'autor de la matança és Vladislav Rosliakov, de 18 anys, que ha disparat amb un fusell contra els presents abans de suïcidar-se. "Un segon artefacte explosiu ha estat trobat entre els seus objectes personals dins del centre docent", ha afegit un portaveu en roda de premsa, indicant que ha estat destruït mitjançant una detonació controlada, segons informa l'agència de notícies Sputnik.

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha expressat el seu condol a les famílies de les víctimes de la "tragèdia", al final d'una trobada amb el seu homòleg egipci. Per la seva banda, el viceministre d'Educació, Andrei Nikolaev, ha indicat que s'ha reforçat la seguretat en els centres d'educació primària i secundària i als centres d'ensenyament professional de Rússia després d'aquest tràgic succés.