El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de La Línea de la Concepción (Cadis), en funcions de guàrdia, va ordenar ahir l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de Francisco Teixó, presumpte líder del clan Los Castañas, per presumptes delictes de tràfic d'estupefaents, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA). Es tracta del narcotraficant més buscat i que es va entregar ahir a la policia.

En concret, agents de la Policia Nacional van detenir, a 3/4 de 8 d'ahir al matí a La Línea de la Concepción, Tejón Carrasco, en crida i cerca des del novembre del 2016. La detenció es va produir en un punt facilitat pels seus advocats. Segons la policia, els investigadors havien centrat tots els seus esforços en la seva detenció després de l'operatiu en què va ser detingut el seu germà i presumpte dirigent del clan el mes de juny passat. L'activitat policial ha estat incessant en aquest període, ha assetjat els moviments de l'entorn més proper de Francisco i ha aconseguit aproximar-se cada vegada més als domicilis i llocs de residència que eventualment eren utilitzats pel germà menor dels Castaña.

A l'ara arrestat se li atribueix la direcció del clan des de l'entrada a la presó del seu germà Antonio, i així doncs ha aconseguit la Policia Nacional desmantellar el cap dirigent del clan dedicat al tràfic d'haixix més important dels que operen a la zona del Camp de Gibraltar.