20 de octubre de 2018
20.10.2018

Acusen Bolsonaro de finançar la campanya il·legalment

Empresaris li haurien pagat 2,8 milions per un servei de màrqueting

19.10.2018 | 23:52
L´ultradretà Jair Bolsonaro amplia l´avantatge sobre el seu rival

La campanya de fake news que semblava que havia de catapultar el candidat ultradretà a les eleccions del Brasil, Jair Bolsonaro, al palau de Planalto, li podria passar factura i fins i tot anul·lar la seva candidatura. El diari Folha de Sao Paulo va revelar una suposada trama de finançament il·legal en la qual diversos empresaris haurien pagat 2,8 milions d'euros per un servei de màrqueting digital que consistiria en una distribució contínua de milions de missatges a través de WhatsApp favorables a Bolsonaro i que difamarien el Partit dels Treballadors (PT).

Segons el diari brasiler, diverses empreses haurien contractat una modalitat en què un missatge s'envia il·limitadament des de diferents números. Les bases de dades usades per a l'enviament no serien les del candidat i el partit (PSL), sinó que aquestes empreses suposadament haurien comprat altres bases noves amb informació segmentada per regions geogràfiques i nivell adquisitiu.

Si es comprova que la informació és verídica, l'ultradretà hauria comès diverses il·legalitats segons la Justícia electoral: rebre donacions d'empreses; no declarar tots els diners invertits en la campa-nya i, finalment, hauria usat bases de dades comprades a tercers.

Bolsonaro va negar estar assabentat de la campanya i el seu advocat, Tiago Ayres, va assegurar que no hi ha proves que vinculin directament el candidat amb el suposat enviament de missatges.

En tot cas, el candidat d'extrema dreta ha ampliat el seu avantatge sobre el Partit dels Treballadors de Fernando Haddad quan falta una setmana de les eleccions. Bolsonaro tindria el 59% dels suports davant del 41% de Haddad. Els sondejos anteriors donaven a Jair Bolsonaro el 36,7% i al candidat del PT el 25,2%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Patrocinat per nom

Loteria de Nadal 2019

L'últim El més llegit