El president del PDeCAT, el bagenc David Bonvehí, ha destacat avui que apuntar-se a la Crida Nacional per la República, la nova organització impulsada per l'expresident Carles Puigdemont i el diputat pres Jordi Sànchez, no ha d'impedir seguir militant al PDeCAT.

En declaracions a RNE, Bonvehí s'ha referit a la carta que els exconsellers del PDeCAT en presó preventiva (Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn), a més de Lluís Puig, que va fugir a Bèlgica, han dirigit als militants del partit per animar-los a "implicar-se" a la Crida com fundadors d'aquest nou moviment.

Bonvehí, que els últims dies havia manifestat els seus recels davant la decisió de la Crida de constituir-se en partit -ja que això pot xocar amb els estatuts del PDeCAT, que no permeten la doble militància-, ha donat a entendre que aquesta carta no suposa cap toc d'atenció cap a ell.

En aquest sentit, ha explicat que ahir va estar a la presó de Lledoners comentant la carta amb els exconsellers presos, la voluntat dels quals, segons ha remarcat, és que els que es vulguin integrar en la Crida ho puguin fer, encara que els associats també han de tenir la possibilitat de "seguir militant en el PDeCAT", per la qual cosa "accepten aquestes dues estructures".

Sobre aquest assumpte en concret, els exconsellers subratllen en la missiva que hauria de ser "perfectament compatible, des de tots els punts de vista, ser associat del PDeCAT i membre de la Crida Nacional".

Davant el primer gran acte fundacional de la Crida aquest dissabte a Manresa, Bonvehí ha destacat que es tracta d'un "moviment temporal" per intentar aconseguir l'objectiu de la república, i ha augurat que no portarà el PDeCAT a "desaparèixer".

En aquest sentit, ha asseverat que van a trobar un "encaix" entre les dues entitats a través de la comissió delegada creada a aquest efecte, que integren ell mateix, la vicepresidenta demòcrata, Míriam Nogueras, Lluís Puig i els presos Rull, Turull i Forn.